Aangenaam: kaartjesevangelist

We waren al eens eerder in gesprek geweest, Rixt-Marieke & Bas & ik. Maargoed, toen liep dat zoals dat lopen kan: het verslofte wegens mutueel jongleren met nóg duzend ballen, zo om en nabij. Genoeg water drinken, je mail bijhouden, schone was wegwerken en wel bij voorkeur binnen tien werkdagen, je klanten tevreden houden, je planten in leven houden, je kefir- of zuurdesemcultuur in leven houden, je sociale leven in leven houden, geld verdienen, verjaardagskaartjes sturen en gefeliciteerd-met-je-babykaartjes ook, naar de mondhygiënist, lunchtrommeltjes klaarmaken, alles gewoon. Versloft.


Veel aan gedacht wel, in de tussentijd, maar een tekort aan headspace en een overschot aan drukte. Nu voelt als hét moment, tho. Insert, als je wil, even "zhis is zhe momûnt" van René Froger in je hoofd alvorens ik verder ga, kijk maar even.


Welk moment dan? Nou: ik ben de spiksplinternieuwe blogger van Getekenddoorzusje en ik zal je zeggen: ben'k trots op! Vind ik leuk en fijn en tof. En het past zo, nu. Want weet je? Rixt-Marieke en Bas benaderden mij een hele poos terug omdat ze graag wilden dat ik ging schrijven als ik. Zonder filter of aangemeten tone of voice. En dat is voor nu even exact wat ik nodig heb, waar ik plezier en voldoening uit haal - en waar ik sowieso al kladblokken mee vol huf: schrijven als ik.


Even voorstellen dus maar - want zomaar uit de lucht komen vallen met een eerste blog voelt wat gek. Marilyn heet ik! Millennial ben ik: reeds 31 rondjes om de zon gemaakt. Moeder, ben ik ook. Van Liv. Een ongelooflijk stoer, slim, grappig en zorgzaam wijffie van vijf. Maar het kan zijn dat ik enigszins subjectief ben in dezen, dat weet ik verder niet.


Schrijven is wat ik het allerliefste doe sinds ik het fysiek kan. Want hoe magisch is het dat woorden van iedereen zijn, maar dat ze jou opeens toebehoren als je ze in een bepaalde volgorde zet? Goud gewoon. En dus ben ik fervent kaartjesevangelist. Niets zo warm als een handgeschreven ansichtkaartje. Vinnik hè, vinnik.


Ik ga hier dus vooral tikken over het leven, gewoon. En over hoe ontzettend veel een kaartje of een presentje kan doen bij verschillende life events. Wat dat doet met je, zowel als zender als ontvanger. Bij vreugde en bij verdriet en bij kleine successen en grootse blunders. Verbinding, man. Gotta love it.


Nu wil het toeval dus dat ik tekstschrijver ben, en ik dacht: misschien is dat ook wel leuk om te gaan delen met jullie. Inspiratie voor kaartjesteksten. Is dat wat? Misschien kunnen we ze zelfs onderling delen met z'n allen, onder een Instapost van ons ofzo? Zo help je mekaar als je de woorden even niet vatten kunt, ja toch? Even met de bazen overleggen. Einde brainfart qua dit.


Tot gauw! Thanks for having me 🧡